همه چیز در مورد تست پاپ اسمیر

اغلب خانم ها حتی برای یکبار هم که شده، اسم تست پاپ اسمیر را شنیده اند و برای آن ها این سوال پیش آمده است که تست پاپ اسمیر چیست؟ تست پاپ اسمیر درواقع نوعی آزمایش مختص به خانم ها می باشد که در آن غربالگری وجود یا عدم وجود سرطان دهانه رحم انجام می شود.

تست پاپ اسمیر

تنها وظیفه آزمایش پاپ اسمیر تشخیص سرطان نیست، بلکه این غربالگری می تواند وجود عفونت ها و باکتری های غیرطبیعی رحم و دهانه رحم را نیز اعلام کند. در ادامه شما را با این آزمایش بیشتر آشنا می کنیم.

چرا تست پاپ اسمیر بسیار مهم است؟

آزمایش تست پاپ اسمیر یکی از آن آزمایش های بسیار مهمی است که خانم ها باید از سنین خاصی آن را انجام دهند. اما چرا این تست این میزان اهمیت دارد؟ چون می تواند سلول های پیش سرطانی را شناسایی کند و در صورت احتمال ابتلای فرد به سرطان، فرد را از این موضوع مطلع سازد. تست پاپ اسمیر می تواند از پیشرفت سرطان سرویکس جلوگیری کند.

آزمایش پاپ اسمیر چگونه انجام می شود؟

تست پاپ اسمیر یکی از تست های مهم زنان، تنها در مطب پزشکان متخصص یا بیمارستان ها انجام می شود. در این آزمایش پزشک زنان، وسیله ای به نام اسپکولوم را به آرامی وارد واژن می کند.

این ابزار باعث می شود تا دهانه رحم و دیواره های رحم به خوبی از هم باز شوند تا پزشک بتواند احاطه بهتری به واژن داشته باشد.

پس از باز شدن، پزشک دهانه رحم را با کمک وسیله ای به نام برش و اسپچولا، از سلول های رحم نمونه برداری می کند. سلول های رحم برداشته سپس توسط آزمایشگاه، بررسی می شوند.

رنج سنی انجام آزمایش پاپ اسمیر

آزمایش پاپ اسمیر از آزمایش های است که خانم ها از یک رنج سنی خاصی باید آن را انجام دهند. این رنج سنی از زمان 21 تا 29 سال است. در این سنین که فعالیت جنسی خانم ها بیشتر است، نیاز می باشد تا هر سه سال یکبار تست پاپ اسمیر انجام دهند.

بعد از این بازه سنی اگر برای افراد هیچ مشکلی گزارش نشد می توانند آزمایش را هر 5 سال یکبار تمدید کنند تا سن 65 سالگی. اما اگر در هر بار از تست ها، مشکلی دیده شود نیاز است که فرد هر 6 ماه یکبار تست را مجدد انجام دهد.

آزمایش پاپ اسمیر

نکات مهم قبل از تست پاپ اسمیر

  • از دو روز قبل از انجام تست، از داشتن رابطه جنسی و گرفتن دوش واژینال پرهیز کنید.
  • از مصرف اروهای واژینال، اسپری های اسپرم کش و یا کرم های موضعی، سلول های سرطانی این ناحیه را از بین می برند. بنابراین نتیجه آزمایش جواب دقیقی نخواهد بود.
  • نباید در دوره عادت ماهانه تست پاپ اسمیر انجام داد.
  • از 24 ساعت قبل از تست، استحمام نکنید.
  • می توانید موهای زائدتان را شیو کنید.

آزمایش پاپ اسمیر چه چیزهای را می تواند تشخیص دهد؟

بطور کلی آزمایش پاپ اسمیر هرگونه مورد مشکوکی در داخل رحم و دهانه رحم را می تواند به اطلاع برساند. به همین دلیل نیز این تست از تست های مهم برای خانم ها محسوب می شود.

برای مثال انجام آزمایش پاپ اسمیر می تواند مشکلاتی مانند عفونت ها و التهاب های دهانه رحم، وجود ویروس پاپیلومای انسانی، انواع سرطان دهانه رحم و… را گزارش دهد. هر تغییرات مشکوک در دهانه رحم با تست پاپ اسمیر قابل بررسی هستند.

آیا تست پاپ اسمیر درد دارد؟

برخی افراد می گویند که آزمایش پاپ اسمیر درد چندان زیادی ندارد اما برخی دیگر باور دارند که جزو آزمایش های دردناک است. واقعیت امر این است که درد ناشی از تست پاپ اسمیر می تواند هم از وجود دستگاه اسپکولوم باشد که دهانه رحم را باز می کند.

مورد بعدی که درد ایجاد می کند، برداشت سلول های دهانه رحم است. اگر فردی با آستانه تحمل درد بالا باشید، قطعاً درد زیادی حس نمی کنید. این موضوع با آستانه تحمل درد شما رابطه مستقیم دارد.

تفسیر پاسخ تست پاپ اسمیر

بعد از انجام این آزمایش، قطعاً منتظر جواب این آزمایش مهم خواهید بود. پاسخ این آزمایش به سه گونه خواهد بود. ممکن است تست شما طبیعی باشد. طبیعی بودن به معنی این است که هیچ مشکلی رخ نداده است و هیچ سلول خطرناک غیرطبیعی وجود ندارد.

در حالت بعدی ممکن است جواب تست شما، مشکوک باشد. در حالت مشکوک این احتمال وجود دارد که سلول های غیر طبیعی وجود داشته باشد اما علت دقیق وجود آن ها مشخص نیست. ممکن است آن ها به علت زایمان یا عفونت ها وجود داشته باشند.

و حالت سوم که غیرطبیعی است و در جواب این تست سلول های سرطانی و غیرطبیعی وجود دارند. علت این تست ها را نمی توان با قاطعیت سرطان دانست. بلکه باید برای بررسی دقیق تر، از پزشک کمک بخواهید.

انجام تست پاپ اسمیر

آزمایش پاپ اسمیر در دوران بارداری امکان پذیر است؟

ابتدا گفتیم که تست پاپ اسمیر یکی از آزمایش های مهم برای خانم ها می باشد، بنابراین انجام این تست در هر دوره ای کاملاً بلامانع است. تنها باید پزشک تشخیص دهد که شما به این آزمایش نیاز دارید. سپس می توانید در هر یک از دوره قبل از بارداری، بعد از بارداری و حتی در هنگام بارداری آن را انجام دهید.

تست پاپ اسمیر برای دختران باکره

نکته اول این است که معمولاً دختران باکره به این تست نیاز پیدا نمی کنند و برای آن ها ضرورتی ندارد. اما باید بگوییم که پزشکان اغلب این تست را برای دختران تجویز نمی کنند چون احتمال آسیب به پرده بکارت وجود دارد. در این تست پزشک متخصص بطور مستقیم با واژن تماس دارد و این موضوع باعث آسیب به پرده بکارت می شود.

عوارض تست پاپ اسمیر

این تست یکی از تست های بسیار کم خطر و بی عارضه است که می توان به راحتی به آن اطمینان کرد. اما با اینحال ممکن است بعد از انجام تست، دچار لکه بینی یا خونریزی شوید.

میزان این خونریزی بسیار اندک است و بعد از زمان کوتاهی رفع می شود. همچنین احتمال ایجاد کمی درد نیز وجود دارد که این میزان بسیار اندک است و بعد از گذشت چند ساعت رفع می شود.

 

دکتر مجموعه ایران هایمنوپلاستی هستم، متخصص و مشاوره زنان در امور ترمیم پرده بکارت (هایمنوپلاستی) امیدوارم مطالب سایت راهنمای شما عزیزان باشه.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا